Blog. Tarieven mondzorg per 2015 aangepast

Van Hilde Gelderman-Johannink AA19 december 15:26
Terug naar blog
Blog. Tarieven mondzorg per 2015 aangepast

Vanaf 2015 zijn de tarieven van mondzorgspecialisten zoals tandartsen en orthodontisten aangepast. De aanleiding hiervoor is een onderzoek in 2013 van de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) onder 850 mondzorgverleners. In dit onderzoek is gekeken naar de werkelijk gemaakte omzet en kosten. Op basis van de resultaten van dit onderzoek zijn de tarieven herijkt: de meeste tarieven zijn vanaf 2015 verlaagd. Dit gaat in twee fasen: sommige tarieven zijn per 1 januari verlaagd, de rest per 1 juli 2015. De door de NZa vastgestelde tarieven zijn maximumtarieven: mondzorgverleners mogen behandelingen ook goedkoper aanbieden.

Vullingen (v-codes)

Waren er voor 2015 voor vullingen per type vulling meerdere v-codes van toepassing, nu zijn de v-codes per type vulling geclusterd. Deze aanpassing is per 1 januari 2015 ingegaan

Tarieven aangepast

De meeste tarieven voor algemene mondzorg (waaronder tandartsen) zijn met 5,15 procent verlaagd. De meeste tarieven voor orthodontie zijn 1,45 procent lager. Deze tariefaanpassingen gelden vanaf 1 juli 2015, met uitzondering van de bovengenoemde tarieven voor vullingen. Die zijn per 1 januari 2015 van kracht.

Gevolgen voor mondzorgverleners

Het is nog niet duidelijk wat de effecten van deze tariefaanpassingen op het inkomen van mondzorgverleners zullen zijn. De omzet zal mogelijk dalen, maar dit hoeft niet voor iedereen te gelden. De specialisten van Seres kunnen u helpen om de gevolgen te minimaliseren, door bijvoorbeeld met u mee te kijken naar kostenbeheersing en efficiënter werken. Neem gerust contact met ons op.

Deel:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog

Reageer op deze blog


Artikel door:

Hilde Gelderman-Johannink AA

Hilde Gelderman-Johannink AA

Ondernemersadviseur

Ik ben werkzaam als ondernemersadviseur bij Seres en adviseer voornamelijk ondernemers in medische beroepsgroepen, zoals tandartsen, huisartsen, dierenartsen, fysiotherapeuten en medisch...

Mail mij >

Nieuwsbrief