Duurzaam samenwerkingsmodel ziekenhuis en specialisten:het goede uit twee werelden

Van Mr. Harry Kompagnie RB11 april
Terug naar blog
Duurzaam samenwerkingsmodel ziekenhuis en specialisten:het goede uit twee werelden

Het ziekenhuis als ondernemer met specialisten die werken vanuit een gecombineerd loondienst- & participatieverband.

Medisch specialisten moeten aangeven of zij per 1 januari 2015 als ondernemer hun zorgdiensten aan patiënten leveren, of dat zij in loondienst treden van het ziekenhuis. Rodenstein Consultancy, Seres en Countus hebben daarom gezamenlijk het ‘loondienst-participatiemodel’ ontwikkeld.

 

Een model waarbij:

De belangen van de patiënt en de samenleving optimaal zijn gediend door beschikbaar houden van kwalitatief goede, betaalbare, en voor iedereen toegankelijke zorg.
Het ziekenhuis de ondernemer is, die haar declaraties bij meerdere zorgverzekeraars kan indienen, tegen marktconforme tarieven (geen inkoop, maar declaratiemodel).
Artsen genoemde drie voorwaarden ook op de langere termijn gehonoreerd zien.

Een toekomstbestendige variant op het participatiemodel waarbij tevens een oplossing is gevonden voor de winstklem – en goodwill problematiek. Een model van samenwerking dat tegemoet komt aan belangen van zowel patiënten, samenleving, specialisten, ziekenhuizen als zorgverzekeraars.

Lees meer over het loondienst-participatiemodel.

Deel:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog

Reageer op deze blog


Artikel door:

Mr. Harry Kompagnie RB

Mr. Harry Kompagnie RB

Belastingadviseur

Rechtsvormen, overnames en samenwerkingsverbanden zijn gesneden koek voor mij als ervaren fiscalist. Daarnaast ben ik gecertificeerd financieel planner (FFP) en WFT...

Mail mij >

Nieuwsbrief