Geen pensioenopbouw tijdens zwangerschapsverlof? Ongelijkheid!

Van Simon van Veelen13 juni 13:57
Terug naar blog
Geen pensioenopbouw tijdens zwangerschapsverlof? Ongelijkheid!

Het beroepspensioenfonds voor huisartsen, het Sph, kwam vorig jaar met een nieuwsartikel dat ongelijkheid optreedt bij de pensioenopbouw tijdens zwangerschapsverlof.

Het artikel is hier terug te vinden:

Naar aanleiding van wetswijzigingen en kamervragen, is het sinds 1 januari 2019 toegestaan om over de periode van zwangerschaps- en bevallingsverlof pensioen op te bouwen. Het Sph heeft naar haar deelnemers brieven gestuurd, om de deelnemers erop te attenderen dat je alsnog mag kiezen om pensioen op te bouwen over de periode dat je met zwangerschaps- en bevallingsverlof bent geweest. Dit gaat met terugwerkende kracht, aangezien het Sph de inkomensgegevens van drie jaar terug gebruikt (2016) voor de vaststelling van de pensioenopbouw over het jaar 2019.

 

Heb je in 2016 zwangerschaps- en bevallingsverlof genoten en wil je alsnog over die periode pensioen opbouwen? Geef dit dan door aan het pensioenfonds (liefste voor 1 juli 2019!). Je kunt daarvoor onderstaande tekst gebruiken en dit doormailen naar het hieronder opgenomen e-mail adres. Neem je accountant of belastingadviseur mee in de cc ter informatie. Let op! Het is een keuze (recht), geen verplichting om extra op te bouwen.

 

Indien je ervoor kiest om extra pensioen op te bouwen over de genoten zwangerschaps- en bevallingsverlof periode, hou er dan wel rekening mee dat je hiervoor een factuur van het Sph krijgt, met het verzoek extra pensioenpremie af te dragen. Deze pensioenpremie is uiteraard gewoon aftrekbaar van uw belastbare winst uit onderneming.

 

Eind 2019 volgt nog een brief van het Sph, om na te gaan of je in de jaren 2017 en 2018 ook zwangerschaps- en bevallingsverlof hebt genoten. De winst uit onderneming over het jaar 2017 wordt meegenomen voor de bepaling van je pensioenpremie over het jaar 2020, en die van het jaar 2018 voor meegenomen voor het jaar 2021.

 

Indien je vragen hebt over deze regeling, adviseren wij je om contact op te nemen met het Sph.

 

--------------------------------------------------------

Antwoordformulier: pensioenopbouw tijdens zwangerschapsverlof

 

Ik heb in 2016 zwangerschaps- en bevallingsverlof opgenomen en ik ben geïnteresseerd in pensioenopbouw gedurende de periode van zwangerschapsverlof. Ik ontvang graag een vrijblijvend voorstel om alsnog pensioen op te bouwen over deze periode.

 

Relatienummer Sph:                 …

Naam:                                      …

Adres:                                      …

Postcode en plaats:                  …

Geboortedatum:                        …

Verlofperiode:                           van … tot …

 

 

___________                            ___________

Handtekening                            Datum

 

--------------------------------------------------------

 

Stuur dit per e-mail naar advies@huisartsenpensioen.nl

Deel:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog

Reageer op deze blog


Artikel door:

Simon van Veelen

Simon van Veelen

Belastingadviseur

Ik ben werkzaam bij Countus Seres werkzaam als belastingadviseur. Ik verzorg aangiften inkomstenbelasting en omzetbelasting en natuurlijk doe ik (voorbereidend) advieswerk. De...

Mail mij >

Nieuwsbrief