Speel in op het wegvallen van de partnertoeslag

Van Mr. Kor Paap RB24 november
Terug naar blog
Speel in op het wegvallen van de partnertoeslag

De AOW-partnertoeslag vervalt op 1 april 2015. Dat is al besloten in 1995. U heeft na 1 april 2015 alleen nog recht op partnertoeslag als u bent geboren voor 1 januari 1950, u voor 1 januari 2015 gehuwd of samenwonend was én voor 1 april 2015 een gedeeltelijke of hele toeslag kreeg.

 

De AOW-partnertoeslag is een toeslag voor AOW’ers met een jongere partner die nog geen AOW heeft. De partner mag niet te veel verdienen.

Tip

Bereikt u straks de AOW-gerechtigde leeftijd, dan kan door het vervallen van de partnertoeslag uw gezamenlijke inkomen lager uitvallen dan waar u op rekende. Dit kunt u opvangen met arbeidsinkomen of vooraf extra sparen. Komt u onder het sociaal minimum, dan kunt u een beroep doen op de aanvullende inkomensvoorziening ouderen (AIO).

De voorgenomen afbouw van de partnertoeslag in drie jaren voor ouderen met een partner met een hoger inkomen, gaat niet door. Het wetsvoorstel dat dit moest regelen per 1 juli 2015 is niet door de Eerste Kamer aangenomen.

Deel:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog

Reageer op deze blog


Artikel door:

Mr. Kor Paap RB

Mr. Kor Paap RB

Fiscaal jurist en belastingadviseur

Ik ben fiscaal jurist binnen Seres. Ik bedien klanten, maar doe sinds jaar en dag ook het zwaardere advieswerk en voer de fiscale procedures voor kantoor. Mijn specialisatie ligt op het vlak van...

Mail mij >

Nieuwsbrief