Samen beter managen met onze zakelijke diensten

OverzichtDetails

Advies aan samenwerkingsverbanden in de zorg

Ondernemers in de zorg zijn steeds vaker onderdeel van een samenwerkingsverband. Seres houdt zich al meer dan zestig jaar bezig met zorgadvisering: we hebben alle stromingen en bewegingen binnen de zorg op de voet gevolgd. De adviseurs van Seres beschikken daarom over een zeer uitgebreide en specialistische kennis van samenwerkingsverbanden binnen de zorg. We kunnen u hierin op allerlei manieren van dienst zijn met juridisch en financieel advies.

Voordelen voor u

Seres is gespecialiseerd in financiële, fiscale en juridische diensten voor zorgondernemers en samenwerkingsverbanden in de zorg. Denkt u maar aan diensten als:

  • Accountantscontrole: elke grote of kleine controle, vrijwillige controle, controle op grond van NZA-voorschriften of op basis van de wet.
  • Omzetbelasting: het is vaak moeilijk te bepalen of diensten en onderlinge doorbelastingen (zoals van personeel) wel of niet belast zijn voor de omzetbelasting. Seres-adviseurs zijn specialisten op dit gebied.
  • Bestuurder: Seres legt u als bestuurder graag alles uit over bestuurdersaansprakelijkheid. Ook geven we een second opinion over de jaarrekening of advies over reorganisatie, uw management of toezichthoudende taken.
  • Vennootschapsbelasting: Seres weet of de BV of het samenwerkingsverband vennootschapsbelasting moet betalen of dat er vrijstelling mogelijk is.
  • Mediation: Gaat het onderling niet soepel in het samenwerkingsverband, dan kan Seres mediators inschakelen die gespecialiseerd zijn in de zorg.

 

Ook op zoek naar voordelen door samenwerking?

Vormen van samenwerking in de zorg

Gezondheidscentrum / Hoed (huisartsen onder een dak)

Seres geeft u graag advies hoe u dit kunt vormgeven. Ook adviseren we u over de overstap van uw huidige praktijkpand naar het gezamenlijke pand en de fiscale mogelijkheden daarvan.

Maatschappen

Stille maatschap, kostenmaatschap, volledige maatschap. Seres adviseert u welke vorm voor u de juiste is, gezien uw situatie en rekening houdend met de (fiscale) regelgeving. Ook kan Seres een maatschapsovereenkomst voor u opstellen, waarin de onderling gemaakte afspraken duidelijk worden vastgelegd. Het gaat immers niet om een standaardovereenkomst.

Medisch specialisten en ziekenhuizen

Bij deze min of meer afgedwongen samenwerking zijn meerdere varianten mogelijk. Seres geeft onafhankelijk advies over de beste keuze. Wat het voor u als specialist betekent vertellen wij u graag.

Coöperatie

Seres geeft antwoorden op uw vragen over fiscale gevolgen, omzetbelasting, vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting. Of u nu lid bent of bestuurder van de coöperatie.

Zorggroep / ketenzorg

Het vormgeven van ketenzorg in zorggroepen wordt steeds belangrijker. De adviseurs van Seres geven advies over een transparante en efficiënte administratie. De accountants van Seres verzorgen de voorgeschreven accountantscontrole efficiënt en tegen concurrerende voorwaarden.

Huisartsenpost

Seres kent alle relevante bepalingen van de NZA en de specifieke eisen waaraan de jaarrekening moet voldoen. Onze gespecialiseerde accountants verzorgen de accountantscontrole voor uw op efficiënte wijze en tegen concurrerende voorwaarden. Seres verleent nog meer diensten aan huisartsen.

Facilitaire BV

Seres geeft advies over oprichting en fiscale en accountancydienstverlening, maar kan ook assisteren bij de dienstverlening door de Facilitaire BV. Het gaat dan om administratieve diensten voor de aangesloten zorgondernemers, het samenstellen van jaarrekeningen, het voeren van de salarisadministratie, HRM en het verzorgen van declaraties naar de zorgverzekeraar.

 

Ook op zoek naar voordelen door samenwerking?

 

Deel: