Boekhouding

Kiest u voor het waarnemerschap, dan zult u (helaas) moeten boekhouden. Gelukkig is de administratie van een waarnemer zeer beperkt, en bent u de meeste tijd eigenlijk kwijt aan het factureren van uw werkzaamheden.

 

Waar bestaat uw administratie uit?

 • Bijhouden van uw bij- en afschrijvingen van uw praktijkrekening;
 • Het opmaken en verzenden van uw facturen voor uw werkzaamheden;
 • Het bijhouden van de verreden zakelijke kilometers voor uw werk;
 • Het bijhouden van de gespendeerde uren aan uw onderneming (reistijd, administratietijd, werk tijd, overleg, representatie, scholing, etc.);
 • Het op een juiste en volledige wijze bewaren van uw verzonden en ontvangen facturen, en uw bankafschriften.

 

Countus Seres helpt u bij het inrichten en onderhouden van een goede administratie.

 

Excel boekhouden

Bij ons kunt u boekhouden via een door onszelf ontwikkelde Excel Administratie. Hierbij ontvangt u kosteloos een voorbeeldfactuur, welke voldoet aan de factureringsvereisten zoals gesteld door de Belastingdienst. Het boekhouden met Excel houdt voornamelijk in dat u alle bij- en afschrijvingen van uw praktijkrekening, rubriceert onder de juiste omzet dan wel kostenrubriek. Op jaarbasis kost u dit maximaal twee uur van uw tijd.

 

In de cloud boekhouden

Ook bieden wij, in samenwerking met de LHV en Twinfield, speciaal voor waarnemende huisartsen het boekhouden in de cloud aan. Met Twinfield kunt u uw volledige boekhouding online verwerken, uitwisselen met uw eigen accountant / belastingadviseur en u kunt alle gegevens op elk moment online raadplegen (via de computer, telefoon of ipad). Met Twinfield is het mogelijk om facturen aan te maken en digitaal te versturen, een adresboek bij te houden van uw opdrachtgevers en om bankafschriften in te lezen. Daarnaast beschikt Twinfield over een autocodering bij herhaalde boekingen (u maakt bijvoorbeeld favorieten aan voor bij- en afschrijvingen die vaak terugkomen, zoals salaris naar uzelf, pensioenpremie, kosten voor de telefoon, etc.). Dat scheelt administratietijd!

 

De mogelijkheden van Twinfield op een rij:

 • Online facturen, herinneringen en aanmaningen aanmaken en versturen;
 • Automatische bankenkoppelingen;
 • Volledige financiële boekhouding;
 • Gratis toegang voor uw accountant;
 • Veel rapportages, u kunt zelf inzien welke opdrachtgever nog niet heeft betaald, of wat uw tussentijdse winst is;
 • Back-up en updates.

 

Twinfield kost voor waarnemende huisartsen, mits u een LHV lidmaatschap heeft, € 18,15 inclusief Btw per maand.

 

Begint u later een eigen praktijk, dan kunt u Twinfield blijven gebruiken. Omdat u meer functies van het programma gaat gebruiken en er een koppeling met uw HIS wordt gemaakt, zijn de kosten voor gebruik als praktijkhouder € 42,35 inclusief Btw per maand.

Deel:

Uw adviseur:

Mr. Jacqueline van Eekelen RB

Mr. Jacqueline van Eekelen RB

Fiscaal jurist

Het meeste plezier beleef ik aan het goede en persoonlijke contact met mijn cliënten. Al ruim 20 jaar help ik fysiotherapeuten, dierenartsen, huisartsen, tandartsen,en andere...

Mail mij >

Nieuwsbrief