Wijzigingen wet- en regelgeving personeel

Van Mr. Kor Paap RBvrijdag 9 januari 2015 14:44
Terug naar nieuws
Wijzigingen wet- en regelgeving personeel

De Wet werk en zekerheid, de werkkostenregeling, de Participatiewet en de modernisering van regelingen voor verlof en arbeidstijden. U heeft deze plannen in 2014 allemaal langs zien komen en de invoering is per 2015 een feit. Wat is er allemaal veranderd voor uw vakgebied?

Per 1 januari 2015 heeft u te maken met de volgende wijzigingen in wet- en regelgeving:

  • Uw onderneming komt alleen nog in aanmerking voor de premiekorting oudere werknemers als u uitkeringsgerechtigden van 56 jaar of ouder in dienst neemt. Eerder lag de grens bij 50 jaar.
  • De werkbonus voor nieuwe gevallen is afgeschaft.
  • Het wettelijk minimum(jeugd)loon voor medewerkers van 23 jaar en ouder bedraagt in 2015 € 1.501,80 per maand, € 346,55 per week en € 69,31 per dag.
  • De AOW-leeftijd is met één maand gestegen en bedraagt nu 65 jaar en 3 maanden.
  • Het opbouwpercentage voor fiscaalvriendelijk pensioensparen is gedaald naar 1,875% voor middelloonregelingen. Voor eindloonregelingen is het nieuwe opbouwpercentage 1,657%. Ook is het Witteveenkader afgetopt op € 100.000 per jaar. Voor het meerdere kan de werknemer zelf bijsparen uit zijn nettoloon.
  • De regels voor het aanvragen en/of opnemen van bevallings- en zwangerschapsverlof, ouderschapsverlof en adoptieverlof zijn versoepeld. Medewerkers kunnen nu ook vaker hun contracturen laten aanpassen.
  • De Participatiewet heeft de Wet werk en bijstand (WWB), de Wet sociale werkvoorziening (WSW) en de Wajong samengevoegd. In de periode 2015-2017 moeten werkgevers 5.000 extra banen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Als u een werknemer aanneemt die niet zelfstandig het minimumloon kan verdienen, kan de gemeente via een loonkostensubsidie het verschil tussen de loonwaarde van deze werknemer en het minimumloon vergoeden.
  • De eerste maatregelen van de Wet werk en zekerheid zijn van kracht geworden. Die hebben gevolgen voor de behandeling van tijdelijke contracten.

 

Lees het volledige artikel

 

Bron: www.countus.nl

Artikel door:

Mr. Kor Paap RB

Mr. Kor Paap RB

Fiscaal jurist en belastingadviseur

Ik ben fiscaal jurist binnen Seres. Ik bedien klanten, maar doe sinds jaar en dag ook het zwaardere advieswerk en voer de fiscale procedures voor kantoor. Mijn specialisatie ligt op het vlak van...

Mail mij >

Nieuwsbrief