Btw in de huisartsenpraktijk inzichtelijk gemaakt

Van Mr. Jacqueline van Eekelen RBmaandag 16 februari 2015 10:42
Terug naar nieuws
Btw in de huisartsenpraktijk inzichtelijk gemaakt

Om btw-heffing voor huisartsen inzichtelijker te maken hebben wij in samenwerking met LHV een handleiding gemaakt, toegespitst op btw in de huisartsenpraktijk. Deze handleiding is voor LHV-leden gratis te downloaden.

In de handleiding ‘Btw bij huisartsen’ is het meest recente beleid en de meest recente rechtspraak verwerkt. Voor veel handelingen die huisartsen verrichten wordt in een tabel aangegeven wanneer die btw-belast en wanneer die vrijgesteld zijn. Daarnaast is informatie opgenomen over de organisatie van de huisartsenzorg, bijvoorbeeld over de btw-aspecten van samenwerking met andere huisartsen en derden.

Startpunt


De informatie die de handleiding biedt is een startpunt, maar de btw is helaas te gecompliceerd om de btw-gevolgen van uw eigen situatie hier volledig te beschrijven. Voor alle informatie in de handleiding geldt dat het van belang is dat u uw eigen situatie bespreekt met uw Seres accountant of adviseur.

Vragen

Heeft u vragen over de btw, neem dan contact op met onze btw-specialisten. Het eerste telefonische 10-minutengesprek is gratis.

Bent u LHV-lid en wilt u naar aanleiding van dit eerste contact gebruik maken van ondersteuning, dan krijgt u twintig procent korting op het reguliere tarief.

LHV-leden kunnen hier de handleiding bekijken.

Artikel door:

Mr. Jacqueline van Eekelen RB

Mr. Jacqueline van Eekelen RB

Fiscaal jurist

Het meeste plezier beleef ik aan het goede en persoonlijke contact met mijn cliënten. Al ruim 20 jaar help ik fysiotherapeuten, dierenartsen, huisartsen, tandartsen,en andere...

Mail mij >

Nieuwsbrief